Viimeisen viikon tapahtumat Ukrainassa ovat saaneet mieleni todella mustaksi ja intoa mm. tämän blogin kirjoittamiseen ei oikein meinaa löytyä.

Tässä kuitenkin tapahtumia lähes viikon ajalta.

Kirjailija Raija Oranen oli viime perjantaina Sofia-opistolla Marjatta Jaben Etuviisaat-tilaisuudessa luennoimassa kovinkin ajankohtaisesta aiheesta eli Suomen presidenteistä. Samalla kuuli Suomen itsenäisyyden historiasta ja kuinka historia tuntuu juuri nyt toistavan itseään.

Lauantaina 26.2. Leea-Marja otti yllättäen yhteyttä ja sanoi ottavansa Ibiksen ja Lakun, jos vaikka haluaisimme mennä kahdestaan ostoksille tai syömään. No kun tällainen tilaisuus tuli kävimme burgerilla ja kahvittelemessa. Samalla hieman kiertelimme Miramar ostoskeskuksessa.

Sekä TGB-hampurilaisbaarissa, että Starbuckissa sain uudet nimet… Hector ja Esco…

Sunnuntaina päätimmekin sitten lähteä koiruuksien kera ajelamaan Marbellan suuntaan. Poikkesimme eräällä pienellä bensiksellä kaffeella ja ostimme myös jäätelöt. Samalla myös koirille pienet tikkujäätelöt. Ja kuinkas siinä sitten taas kävikään… Laku hotasikin oman jäätelönsä tikkuineen päivineen… Murheita tuntunut tulevan tasaseen tahtiin…

Maanantaina täällä vietettiin Andalucia-päivää ja me lähdettiin Jartsan ja Juhan kanssa Tarifan suunnalle lintuja bongaamaan ja kuvailemaan. Lajeja löytyi ainakin seuraavat: Isohaarahaukka, Keltahemppo, Harmaasirkku, Kapustahaikara, Lehmähaikara, Töyhtökiuru, Sepelkyyhky, Mustapääkerttu, Ibis, Pitkäjalka, Avosetti, Flamingo ja Harakkakäki. Tapasimme samalla englantilaisen pariskunnan, jotka myös olivat lintuja bongailemassa.

Tiistaina 1.3. menimmekin sitten Lakun kanssa eläinlääkäriin, koska maanantaina syötetyt parsat eivä tuoneet jäätelötikkua pois. Laku jäi useammaksi tunniksi Doctor Dobbylle tutkittavaksi. Mm. röntgen- ja ultraäänitutkimukset tehtiin. Kun haimme Lakun, kuulimme, että tikkua ei ollut löytynyt ja Lakulle määrättiin muutamaa lääkettä.
Yöllä Maarit kävi Lakun kanssa asioilla ja saatiin hyviä uutisia eli tikku oli tullut ulosteen mukana ulos. Tämä oli erittäin tervetullut uutinen, sillä jos Laku olisi leikattu, miten olisi käynyt paluulentomme kanssa ja miten Laku olisi sen kestänyt.

Eilen keskiviikkona en juuri saanut tehtyä mitään, vaan kuuntelin uutisia maailmalta ja surin millaiseksi tämä maailma on oikein viimeisetn vuosien aikana muuttunut. Ihmiset alkavat niin suuressa kuin pienemmässä mittakaavassa olemaan erittäin kahtiajakautunut. Länsimainen kulttuuri vastaan itämainen jne. Olen myös Somessa havainnut, että ihmset alkavat monessakin suhteessa olemaan kovin kireitä. Jokaisessa Face-ryhmässä tuntuu olevan jonkinlaista riitaa, joka valitettavasti pahentaa vallitsevaa tilannetta, kun kaverit ja tutut keskenään kinastelevat eri asioista.

Tänään torstaina menen Opistolle ottamaan muutaman kuvan Fysioterapeutti Oona Nikkasen Nivelrikko-luennosta.

Huomenna pitäisi olla sporttikuvausta Oonan kanssa, joka viikko sitten peruuntui huonosta kelistä johtuen. Ja lauantaina lähden Taavin ja Janinan kanssa Gibralttarille. Maarit on Virpin ja koirien kanssa Fuengirolassa.